Het is gelukt! Geen leges meer voor vergunning zonnepanelen

De gemeenteraad moet het definitieve besluit nog nemen, maar het college van B&W heeft voorgesteld om de leges voor de vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen te laten vervallen.   Dit betekent dat je geen kosten meer hoeft te betalen voor het aanvragen van een vergunning. Wel moet je dus nog steeds een vergunning aanvragen.

Dit is een mooi resultaat, gezien de moeite en (spijker)energie, die we als buurtbewoners hier ingestoken hebben het afgelopen jaar. Op de informatieavond van 4 juni vorig jaar waren Bern Lauriks en Pieter Polman van de gemeente Arnhem uitgenodigd om te praten over het proces rondom het aanvragen van vergunningen en de kosten die daarvoor betaald moeten worden. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de leges nu worden afgeschaft.

En niet alleen de leges voor zonnepanelen komen te vervallen, maar ook voor het aanbrengen van een groen dak, zonnecollectoren, het isoleren van woningen en de renovatie tot een nul-op-de-meter-woning. Goed nieuws dus voor alle woningeigenaren in het Spijkerkwartier die hun woning willen verduurzamen.

We zijn nog bezig om het proces voor het aanvragen van een vergunning voor zonnepanelen inzichtelijk te maken voor alle woningeigenaren van het Spijkerkwartier. Zodat het straks voor iedereen makkelijker wordt om de benodigde vergunning aan te vragen.  Meer informatie hierover volgt later!

Zie hier het persbericht van de gemeente Arnhem over het afschaffen van de leges: https://www.arnhem.nl/actueel/Persberichten/Gratis_vergunning_voor_duurzame_initiatieven

SAM_0317_small

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *